Motivationstips #38: Fråga dig själv varför du gör det du gör!

Motivationstips #38: Fråga dig själv varför du gör det du gör!

Vaknar du ibland på morgonen och inte har någon motivation att jobba eller plugga? Känns det som om dina dagar bara består av en massa åtaganden och att du inte kommer framåt eller upplever du att varje dag är lik den andra? Det är normalt att känna så ibland. Alla dagar kan inte vara en dans på rosor. Det skulle vara orealistiskt, men saknas motivationen för länge är det viktigt att ändra något.

Det är lätt att skylla på yttre faktorer i svårigheter och motgångar. Man säger till sig själv att kursen man går inte är intressant, att läraren är dålig eller att man har ett tråkigt jobb, men man frågar sig inte VARFÖR man gör det man gör. Ibland måste man naturligtvis ta vilket jobb som helst för att tjäna pengar, men för det mesta har man i alla fall en liten möjlighet att välja. Man väljer ett yrke eller en kurs för att man har ett syfte. Kanske går man en kurs för att man vill byta karriär eller utvecklas inom det jobb man redan har. Kanske har man valt ett jobb för att man t.ex. vill hjälpa andra människor att må bättre eller utveckla en produkt eller göra något annat intressant. Det finns alltid ett skäl.

Genom att fråga sig själv VARFÖR motiverar man sig lättare sig att göra det man gör även när det är svårt och motigt.

Tänk också på att fråga dig själv VARFÖR med jämna mellanrum, för ibland ändrar man sig. Det som en gång var viktigt och meningsfullt betyder vid ett senare tillfälle inte lika mycket. Kanske är det då dags att tänka om och byta bana.

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE