Motivationstips #6: Meditera

Motivationstips #6: Meditera

Jag skulle kunna skriva jättemycket om hur bra det är med meditation. Som några av er kanske vet är jag bland annat yogalärare för barn och vuxna. Yoga och meditation hänger ihop med varandra (man brukar säga att yoga är meditation i rörelse) och jag själv försöker att meditera varje dag. Varför rekommenderar jag då meditation för er som vill förbättra era studieresultat? Det finns många anledningar. Det första skälet är att meditationen gör så att stressnivån och oron i kroppen minskar och dessurom minskar risken för depression. Bara det är några jätteviktiga skäl. En förutsättning för hållbara studier är att man mår bra psykiskt.

Något annat som meditationen förbättrar är förmågan att fokusera och att minnas. Det här är ju två faktorer som verkligen kan kopplas ihop med studier. Kan man inte fokusera på och minnas det man pluggar, är förutsättningarna för att lyckas naturligtvis dåliga.

Forskning har också visat att meditation gör så att det är lättare att behålla självkontrollen och att ta överlagda beslut, vilket kan leda till att man har lättare att undvika att fastna i någon serie på Netflix eller göra något annat som man inte borde göra när man snart har en tenta eller ett prov.

Nu vet ni att det är viktigt att meditera, men hur gör man? Det tänkte jag berätta imorgon!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE