Motivationstips #41: Skriv ned dina mål!

Motivationstips #41: Skriv ned dina mål!

Vid det här laget vet du säkert att jag tycker att det är viktigt att ha konkreta mål för sina studier eller sitt arbete, men också för sitt liv. Det behöver inte betyda att man bara strävar framåt utan att njuta av nuet. Målen är en morot och något att längta efter, som gör att man utvecklas och växer.

När du bestämt dina mål (du kan läsa mer om målsättningar i min bok Alla kan lyckas med sina studier )är det viktigt att du påminner dig om dem hela tiden. Det är nämligen väldigt lätt att glömma vad man egentligen vill. Ha därför som vana att skriva ned dina mål. Kanske gör du det direkt på morgonen när du vaknar, vid lunch och innan du går och lägger dig. Det kan verka fånigt, men jag har hört från många håll att detta är en bra vana. Jag försöker också att skriva ned mina mål ett par gånger om dagen. 

I en artikel från Forbes står det just hur stor betydelse det har att skriva ned vad man vill uppnå. I artikeln står det också att det är viktigt att inte bara skriva ned målen utan också att kunna beskriva dem i detalj. 

Så sätt dig ned och skriv ned dina mål i detalj och gör till vana att göra det minst en gång om dagen (men helst flera). 

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE