Motivationstips #39: Ta hand om dig själv!

Motivationstips #39: Ta hand om dig själv!

Dagens motivationstips är att ta hand om sig själv. Jag vet att du kanske tänker att det är självklart, men jag tror att många glömmer när de är stressade. Känner du igen det? Så länge allt är lugnt och du har läget under kontroll går du till gymmet och tränar och äter okej, men så fort du har för mycket att göra slutar du. Du måste plugga till en tenta, har ett arbete att lämna in eller har en deadline på jobbet. Dina vanliga rutiner blir rubbade och du måste fokusera allt på ditt pluggande eller arbetande.

Det finns inte mer än tjugofyra timmar på ett dygn, så är det bara. Ingen kan göra något åt det, men det vi kan göra är att använda tiden på bästa sätt. Naturligtvis kan vi inte alltid vara perfekta. Det går inte. Varje dag sätter jag upp saker på min “att-göra-lista” som tyvärr inte blir gjorda då jag tänkt mig, men om man har sin egen hälsa och sitt välbefinnande på den där “att-göra-listan” och trots det inte prioriterar den, kommer någon gång kroppen att säga stopp och då spelar det ingen roll hur många projekt och tentor man rott i land.

Jag menar därför att det är viktigt att ta hand om sig själv varje dag och inte vänta tills man går in i väggen eller något händer. Visst kan träning kännas som ytterligare ett krav, men min tanke är så här. Börja med att göra något litet varje dag. Ät t.ex. en stor sallad till din lunch och lova dig själv att göra det varje dag i en månad. Var stenhård och bryt inte löftet till dig själv. Bestäm dig också för att röra på dig varje dag. Gör t.ex. tre solhälsningar varje dag i en månad och var lika bestämd här. Skippa inte en enda dag. Tänk också på din sömn. Den är superviktig. Oavsett hur mycket du har att göra, så prioritera inte bort sömnen. Sov åtminstone sju timmar per natt (helst lite mer om du har möjlighet) och var disciplinerad även här.

Jag tror att små förändringar som man verkligen genomför är nyckeln till stora, så börja hellre mindre och öka, än att börja stort och sedan ge upp.

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE