Motivationstips #42: Ta första steget idag!

Motivationstips #42: Ta första steget idag!

Går du runt och tänker på något du skulle vilja börja med eller något du skulle vilja göra? Funderar och funderar du utan att “komma till skot”? Jag själv känner igen mig i det här när det gäller ett projekt som jag vill göra. Jag tänker och planerar i huvudet. Jag bestämmer att jag skall börja – i morgon, men så kommer imorgon och jag prioriterar alla andra saker före det där projektet som jag vill göra. Är det så för dig också?

Jag är egentligen ganska bra på att få saker och ting gjorda. Jag är ofta motiverad och har energi, men just det där projektet som jag skrev om i stycket innan kommer jag inte igång med. Varför? Jo, på något sätt känns det väldigt stort och ansträngande. Jag drar mig för att börja för att jag vet att det kommer att kräva energi. Energi som jag är rädd att jag inte har.  Är det så med dig med? Eller är du rädd för något annat? Att om du börjar med projektet kommer du att förändras eller någon kommer att tycka att du är “konstig”? 

Det finns en rad orsaker varför man inte sätter igång och det kan man förstås analysera, men idag skulle jag vilja att du tog första steget till att påbörja ditt projekt som du gått och tänkt på länge. Jag kan avslöja att mitt projekt handlar om mitt tredje romanmanus, som jag inte riktigt kommer igång med, men idag skall jag skriva 500 ord. Det är inte mycket, men det är i alla fall en början. Ditt projekt kanske också handlar om att skriva eller så är det något annat. Det spelar egentligen ingen roll vad det är, men ta ett första steg.  Lova mig det!

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE