Motivationstips #32: Skapa en kvällsrutin!

Motivationstips #32: Skapa en kvällsrutin!

Tycker du att dagarna går fort? Att du ibland har svårt att hinna med det du vill? Jag tror de flesta tycker det, oavsett om man pluggar eller jobbar. Det är inte så mycket man kan göra åt det förutom att försöka vara närvarande så mycket man bara kan.

Ett sätt att bli mer närvarande och också stanna upp en stund varje dag är att skapa en särskild kvällsrutin. Jag har skrivit om hur nyttigt det kan vara att ha en morgonrutin förut (se här), men nu vill jag att du funderar över om en kvällsrutin kan vara något för dig.

I en artikel från success.com går det att läsa om fem nyttiga kvällsvanor, som kan vara värda att pröva.

Den första är att se till att man har en plan för dagen som kommer. Jag brukar alltid skriva upp ett schema så att jag vet vad jag skall göra och när jag skall göra det. Förmodligen har du inte ett schema som mitt, eftersom jag jobbar med min egen verksamhet, men du har säkert viss tid som du kan planera själv. Se också till att planera in det du verkligen behöver göra. Fråga dig själv: “Vad är det viktigaste att göra för mig imorgon?”.

Se också till att planera in någon typ av fysisk aktivitet. Det behöver inte vara ett tufft träningspass på gymmet varje dag. Ibland räcker det med en promenad eller en liten stund yoga.

Det är också viktigt att komma ihåg sitt sociala umgänge. Om du inte har tid att träffa en kompis eller familjemedlem kanske du kan ringa någon eller åtminstone skicka ett sms. Planera in något socialt varje dag. Vänner och familjemedlemmar är viktiga för vårt välbefinnande!

Se också till att planera in lite läsning varje dag. Du läser förstås i samband med dina studier, men finns det något annat som intresserar dig? Välj en bok inom ett område som inte är relaterat till dina studier. Det kan förstås också vara en skönlitterär bok!

När du planerat in din dag kan det vara en bra idé att avsluta med att skriva ned de saker du är tacksam över just den här dagen. Jag har skrivit förut om hur bra det är att ha en tacksamhetsdagbok. Läs mer om det här!

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE