Motivationstips #31: Gör din studiemiljö grönare!

Motivationstips #31: Gör din studiemiljö grönare!

Var sitter du och pluggar? Har du en bestämd plats? Brukar du sitta vid ett skrivbord eller föredrar du att läsa och skriva på datorn i sängen? Oavsett var du pluggar, så är det viktigt att du skapar en trevlig studiemiljö.

Vet du att gröna växter är bra för hälsan? Dels är de ju vackra att titta på, men de gör faktiskt att luften blir renare. Inte nog med att gröna växter renar luften. De kan också bidra till att koncentrationen och produktiviteten ökar, att stressnivån sänks och att du blir på bättre humör enligt en artikel från NBC-News.

Artikeln beskriver också hur det kan vara mysigt att ta hand om något levande och att det får oss att känna oss mindre ensamma. Kanske upplever du att du inte har tid att ta hand om en massa växter när du pluggar, men några hinner du säkert med och dessutom finns det ju de som inte kräver så mycket omsorg.

Innan du bestämmer vilka växter du vill ha i din studiemiljö kan det vara värt att fråga någon i den blomsteraffär du köper växterna i, så att du vet att du får rätt sorts växter för de ljusförhållande som råder i det rum du gör mest av ditt arbete och pluggande i.

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE