Motivationstips #30: Försök igen!

Motivationstips #30: Försök igen!

Som några av er kanske vet, så har jag en yogastudio och jobbar delvis som yogalärare. Där har vi varannan vecka ett nytt tema som jag pratar lite om och knyter an till när vi yogar. Veckans tema i min yogastudio är Försök igen! och jag tycker att det kan passa som ett motivationstips här.

Det är lätt att man, när man ser framgångsrika personer, tror att de haft en rak väg mot sitt mål. Man ser framgången, kanske att de har det bra ekonomiskt, att de är kända och verkar ha allt under kontroll, men naturligtvis har de också problem och motgångar.

Nästan varje dag består av en blandning av med- och motgångar. Man sätter upp mål och bestämmer sig för att göra olika saker, men så kommer något i vägen. Det är ofta något man inte kan kontrollera. Personer runt omkring eller du själv drabbas av något och dagen blir inte som du planerat. Det är lätt att tappa motivationen i sådana situationer. Man vill kanske till och med ge upp, men jag har lärt mig att det är allra bäst att vila en liten stund och sedan försöka igen. Naturligtvis skall man analysera situationen och se om det är något man behöver göra annorlunda och i vissa ovanliga fall är det kanske bättre att ge upp, men oftast är lösningen att försöka igen.

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE