Motivationstips #29: Rör på dig när du pluggar!

Motivationstips #29: Rör på dig när du pluggar!

Idag blir det ett kort tips. I min bok Alla kan lyckas med sina studier! skriver jag om hur viktigt det är att röra på sig om man vill må bra (både fysiskt och psykiskt). Det har under de senaste åren kommit mycket forskning om hur hjärnan påverkas av träning och en superbra bok på det här ämnet är Anders Hansens Hjärnstark.

Idag läste jag en artikel om hur det är bra att plugga samtidigt som du rör på dig. Naturligtvis går inte det med all sporter och allt pluggande. Det är ju inte så lätt att springa omkring med en lärobok samtidigt som man spelar fotboll t.ex. :-), men ett förslag som artikeln ger är att man kan göra plankan samtidigt som man pluggar.

Det som är mest praktiskt är nog om man lägger in regelbunden rörelse under dagen, t.ex. att man gör några squats eller stretchar lite varje timme. Om du håller på med yoga som jag gör, kan du göra en solhälsning eller två. Det beror förstås på var du pluggar (eller arbetar), men för det mesta kan man i alla fall röra lite på sig, t.ex. ta en kort promenad eller stå en stund.

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE