Motivationstips #34: Ta en kall dusch!

Motivationstips #34: Ta en kall dusch!

De flesta tips jag ger använder jag mig av själv också, men det här är något jag fortfarande jobbar på. Jag måste medge att jag älskar varmt vatten och har extremt svårt att duscha kallt. Jag gillar att bada i både sjöar och hav och då gör det inte så mycket om vattnet är kallt, men i duschen känns det helt annorlunda.

Varför skall man då duscha kallt? Jo, enligt en artikel ifrån Medical daily ges följande skäl:

  1. Man blir piggare. När man blir kall andas man djupare, vilket ökar syreupptagningen. Hjärtat slår också fortare och blodflödet ökar i kroppen.
  2. Håret och hyn blir finare. Detta är förstås inte så viktigt för dina studier, men kan ju vara en trevlig effekt ändå :-)!
  3. Blodtrycket sänks och immunförsvaret stärks.
  4. Man tolererar mer stress.
  5. Man blir på bättre humör.
  6. Det är bra för miljön :-)!

Jag hoppas att de här skälen får dig göra det till en vana att duscha kallt. Naturligtvis behöver du inte duscha kallt i tio minuter det första du gör. Kanske testar du med en halv minut till att börja med och ökar sedan tiden gradvis. Förhoppningsvis kommer din nya vana leda till att du känner dig piggare och starkare och på det sättet kan ta tag i dina studier och andra arbetsuppgifter med mer energi.

Lycka till!

Johanna

P.S. Idag beställde jag boken What doesn’t kill us: how freezing water, extreme altidude and environmental conditioning will renew our lost evolutionary strenght av Scott Carney på biblioteket. Det skall bli spännande att se vad som står i den. Jag återkommer och delar med mig av råden när jag läst den.

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE