Motivationstips #36: Var uthållig!

Motivationstips #36: Var uthållig!

Hur är det med din uthållighet? Jag är verkligen inte alltid uthållig. Jag tror nog aldrig att jag varit den typen av person. Jag gillar när saker och ting händer snabbt och har inte alltid ork att vänta, men de senaste åren har jag verkligen fått lära mig att vara uthållig och jag tror det har varit nyttigt för mig.

Det mesta i vårt samhälle går väldigt snabbt och vi är inte vana att behöva vänta. Den största skillnaden från förut är nog tillgången på information via våra mobiler och datorer. Förr fanns inte information ett klick bort. Vi behövde gå till biblioteket och slå i böcker. När vi skulle kontakta någon som bodde långt bort fick vi kanske skriva ett brev. Jag vet hur jag under min doktorandtid kontaktade personer på universitetet i USA via brev och sedan fick vänta i veckor innan jag eventuellt fick ett svar.

Men ibland måste man vänta även idag. Man kan inte lära sig allt direkt. Man behöver bygga upp kunskap, samla erfarenheter och ibland göra fel. Det hör till processen att lära in och bli bra på något. Det här kan vara svårt att acceptera. Man får ju ofta intrycket att vissa personer lyckas över en natt, men för det allra mesta så är det inte så. Man ser inte alla de dagar de kämpat i motvind, då saker gått fel och då de velat ge upp. Men de dagarna är många för de allra flesta som vill uppnå något, oavsett om man vill lära sig att spela ett instrument eller bli läkare eller något annat. Påminn dig om detta när du har känslan att du är den enda som stöter på motgångar och av den orsaken vill ge upp. Du är inte ensam. Du ser bara inte vad andra går igenom!

Kämpa på!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE