Motivationstips #15: Läs Grit av Angela Duckworth

Motivationstips #15: Läs Grit av Angela Duckworth

Jag kommer att fortsätta att tipsa om böcker som har betytt mycket för mig och som jag tycker är läsvärda. Igår skrev jag om boken Awaken the Power Within av Tony Robbins och idag är det Grit av Angela Duckworth som jag vill tipsa om.

Angela Duckworth träffade jag faktiskt kort, när jag var på studiebesök på University of Pennsylvania (i samband med att jag samlade in information för min bok).

Grit är ett begrepp som är ganska välkänt inom skolvärlden (och inom andra områden också) och som kan översättas som kämparglöd eller jävlaranamma på svenska. Det handlar om uthållighet i kombination med en stark passion och är en viktig ingrediens om man vill lyckas uppnå sina mål. Angela Duckworth menar till och med att grit är viktigare än intelligens för att lyckas i skolan. Det kommer att behövas mer forskning inom området för att bli ännu säkrare på hur viktig faktor grit exakt är , men man kan i alla fall säga med säkerhet att det är en faktor av stor betydelse.

Boken Grit finns översatt på svenska och du borde hitta den på ditt lokala bibliotek. Jag rekommenderar verkligen att läsa den. I boken tar Duckworth inte bara upp vad grit är, utan också både hur man själv kan utveckla grit och hur man kan hjälpa andra att göra det.

Om du inte vill läsa en hel bok om grit kan du läsa min bok Alla kan lyckas med sina studier istället, där jag tar upp ämnet mer kortfattat.

Lycka till!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE