Motivationstips #25: Skriv och tacka någon som betyder mycket för dig!

Motivationstips #25: Skriv och tacka någon som betyder mycket för dig!

Jag har skrivit om tacksamhet förut (se motivationstips #2), men det går verkligen att upprepa flera gånger att tacksamhet är viktig för välbefinnandet. Det är logiskt att en person som hela tiden fokuserar på det hen inte har inte mår bra, medan en person som uppmärksammar det hen är tacksam för känner sig bättre.

Det finns flera sätt att bli bättre på att uppmärksamma det man är tacksam för. Ett är tipset att skriva tacksamhetsdagbok. Det har jag skrivit om i min bok Alla kan lyckas med sina studier!, som du bland annat kan köpa här. Att skriva tacksamhetsdagbok innebär att man skriver ned några saker, kanske tre eller fem, som man är tacksam över. Man kan göra det varje morgon eller kväll och det är viktigt att man är specifik och förklarar varför man är tacksam för något. Testa gärna! Jag tror det kan hjälpa dig att må bättre!

Idag läste jag en artikel av Angela Duckworth, som har skrivit boken Grit och som jobbar som forskare vid University of Pennsylvania. I artikeln förklarar hon hur forskning visar att man mår väldigt bra av att skriva till någon som betyder mycket för en och berätta varför man är tacksam för det hen har gjort för en. Hon berättar också att man ofta undervärderar hur mycket det betyder för mottagaren att få ett sådant meddelande. Så mitt tips till dig idag är att skriva ett e-postmeddelande, ett sms eller varför inte ett kort och skicka till någon som du vill visa din tacksamhet för. Det kan vara en längre, detaljerad text eller bara någon rad. Duckworth menar att längden på texten inte spelar någon roll, huvudsaken är att du skriver :-).

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE