Motivationstips #12: Gör något utanför din bekvämlighetszon

Motivationstips #12: Gör något utanför din bekvämlighetszon

Precis som många av de tips jag ger er här, så är detta ett som jag själv behöver arbeta med. Varför gör man så sällan något som är utanför sin bekvämlighetszon? Jo, för det är oftast väldigt, väldigt läskigt att göra det. När man gör något utanför sin bekvämlighetszon utsätter man sig för allt möjligt otäckt. Jag kan ta ett exempel ur min egen värld. Som många av er vet så har jag skrivit två böcker. Jag har alltid gillat att skriva och älskar också att läsa och därför beslöt jag mig för att göra något jag drömt om länge, nämligen att skriva “på riktigt”. Det ledde till min första roman och min första faktabok.

Jag är jättestolt över mina böcker, men det känns också jätteläskigt att de nu är utgivna. Vem som helst kan läsa dem och också ha åsikter om dem. Jag vet naturligtvis att jag inte är perfekt och att jag kan utvecklas och förbättras, men jag mår nästan illa när jag tänker på att jag blir bedömd av andra för det jag skrivit. Den rädslan är så stor att jag flera gånger har tänkt att det vore bättre att avstå från att skriva, men till slut har jag ändå kommit fram till att jag måste gå utanför min bekvämlighetszon om jag skall kunna vara den person jag vill vara.

Ett liv utan utmaningar och svårigheter skulle visserligen vara bekvämt, men hur skulle världen se ut om alla valde den vägen? Förmodligen skulle vår utveckling inte alls gå framåt om ingen vågar vara sårbar och vågar misslyckas. Så jag uppmanar dig att försöka och att våga göra något utanför din bekvämlighetszon idag. Det kanske inte går bra. Du kanske misslyckas och gör bort dig, men du har i alla fall försökt och (förhoppningsvis) lärt dig något på vägen och det är mycket bättre än att stanna där du är bara för att det känns bekvämt!

Lycka till!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE