Motivationstips #13: Läs en bok!

Motivationstips #13: Läs en bok!

Det här tipset ligger mig verkligen varmt om hjärtat! Jag vet inte hur många böcker jag har läst, men jag vet att det är väldigt många :-).

Det är lätt att tänka att det inte finns tid över att läsa, men fundera en gång på hur mycket tid du lägger ned på att kolla sociala medier och annat på nätet. Det är förmodligen mer tid än du tror. Jag menar inte att du skall sluta använda internet, utan bara att det kan vara värt att bli mer medveten om vad du lägger ned din tid på och använda en del av den till att läsa böcker.

Jag har lärt mig väldigt mycket av att läsa. Jättemånga av mina idéer har uppstått genom något jag inspirerats av i en bok.

Böckerna har också utvecklat mitt språk, såväl svenskan som engelskan och tyskan.

Böckerna har dessutom lärt mig att det finns många olika typer av människor och sätt att leva. Den kunskapen har gett mig styrkan att vara mig själv.

Så mitt tips idag är att ta tid att läsa en bok. Det kan vara en faktabok, som ger dig konkret kunskap om ett visst ämne (Kanske min bok Alla kan lyckas med sina studier! :-)) eller en roman /novellsamling (Varför inte Systrar, sol, stränder och en smula yoga :-)?). Även skönlitterära böcker lär oss någonting och får oss att växa och utvecklas.

I de nästkommande tipsen kommer jag att rekommendera några böcker som varit betydelsefulla för mig i mitt liv och min utveckling.

Lycka till med din läsning!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE