Motivationstips #10: Be om hjälp!

Motivationstips #10: Be om hjälp!

Det här tipset är något jag själv måste tänka på och som är väldigt viktigt att ha i bakhuvudet, nämligen att inte glömma att be om hjälp när man fastnat och känner att man inte kommer vidare. Jag har svårt för det ibland (jag vill ju gärna klara mig själv :-)), men förstår mer och mer hur betydelsefullt det är att ha personer runt omkring som kan stötta och hjälpa (och som man kan stötta och hjälpa tillbaka!). Ibland kanske det kan vara någon i familjen eller en god vän, men det kan också vara en lärare eller någon på ens arbetsplats. Huvudsaken är att man har någon.

Ett annat tips som jag vill ge är att också söka på nätet och i böcker när man kört fast. Det gör du säkert redan, men det kan vara bra med en påminnelse. När jag var liten fanns inte internet, så det var bara böcker som gällde. Jag minns när jag läste kemi på gymnasiet och inte förstod ett moment. Då gick jag till biblioteket och lånade andra kemiläroböcker, som tog upp samma sak (men på ett lite annorlunda sätt) och helt plötsligt blev allt mycket lättare att greppa.

Ett annat sätt att få hjälp kan vara att följa personer man har som förebilder på sociala medier eller youtube. Jag ser till exempel regelbundet på MarieTV, som görs av Marie Forleo. Hon är en förebild för mig och har en massa bra tips för entreprenörer (men också för studerande och anställda). Titta gärna in på hennes youtube-kanal!

Lycka till!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE