Motivationstips #11: Bestäm vad som är viktigt för dig och gör det varje dag!

Motivationstips #11: Bestäm vad som är viktigt för dig och gör det varje dag!

Det här tipset handlar om hur viktigt det är att prioritera. Det är så lätt i livet att bara köra på, att komma in i någon sorts vardagslunk och glömma av varför man gör det man gör. Jag tror därför att det är otroligt betydelsefullt att då och då stanna upp och fråga sig själv vad man vill och vart man är på väg.

För min egen del har jag försökt att analysera vad jag behöver göra för att nå mina mål. Det är förstås inte alltid enkelt och det är bra att vara öppen och flexibel och ändra sina strategier när man utvecklas, men jag vet att det finns ett antal uppgifter som jag behöver utveckla för att ha större chans att nå mina mål.

Det är en sak att veta vad man bör göra och en annan sak att verkligen göra det. För min egen del har jag kommit fram till att det bästa sättet för mig är att ägna en liten stund varje dag åt mina prioriteringar. Ibland räcker det kanske med fem minuter.

Jag kan ta ett exempel. Jag vet att jag behöver läsa för att lära mig mer och hålla mig à jour med det som händer inom de områden jag arbetar, men ibland är mina dagar fulla med andra uppgifter och det är svårt att hinna med läsningen (även om det är något jag älskar!). Det jag har kommit fram till är att det är bättre att jag läser i fem minuter, än att jag inte läser alls. Chansen är nämligen att om jag läser i fem minuter, blir jag kanske så intresserad att jag fortsätter att läsa lite till.

Det här principen gäller alla mina prioriteringar. Det är bättre att meditera i fem minuter än inget alls och så vidare. Så mitt råd till dig är: Ta reda på det du verkligen måste göra för att nå dina mål, gör en lista och prioritera dem varje dag. Tänk bara också på att du behöver vila och återhämtning. Det gäller alltså att hitta en balans (som alltid :-)).

Lycka till!

Anmäl dig gärna till min kurs som startar i höst. Du hittar anmälan på: http://yogamedjohanna.com/schema-och-priser/

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE