Motivationstips #37: Skriv för att tänka klarare!

Motivationstips #37: Skriv för att tänka klarare!

Ibland är det som om det är omöjligt att hitta en utväg man när man står inför en stor utmaning. Man kör fast och blir handlingsförlamad. Det kan gälla i jobbet, när man pluggar eller i vardagen. Du har säkert känt så här flera gånger. Vad skall man då ta sig till? Ett sätt att komma närmare en lösning är att skriva om situationen man befinner sig i.

Jag har i princip skrivit dagbok i hela mitt liv och börjar varje morgon med att skriva ned mina tankar. Har du försökt med det? Det behöver inte vara en stor sak. Det räcker med fem eller tio minuter skrivande. Skriv i en anteckningsbok eller på datorn i ett dokument. Det är viktigt att du inte redigerar och funderar på hur du skall skriva utan bara skriver ned dina tankar precis som de kommer.

Varför är det då nyttigt att skriva ned sina tankar och känslor? Jo, i en artikel från hemsidan Ideapod nämns flera olika skäl. När man skriver, blir tankar och känslor tydligare och man får en bättre bild av situationen man befinner sig i. Det är som om man tömmer hjärnan på det som stör och därför kan tänka klarare.

Att skriva regelbundet kan också bli ett sätt att se sin egen personliga utveckling. När du skrivit ett tag kan du gå tillbaka och läsa tidigare anteckningar och märka att du förändrats och växt.

Att skriva kan också leda till att du lär känna dig själv bättre. Du blir t.ex. medveten om vad du reagerar på; vad som skapar stress i ditt liv och vad du mår bra av.

Om du skriver ned dina tankar och känslor har du också lättare att bli medveten om dina mål och drömmar, vilket i sin tur gör att du har större chans att uppnå dem.

Som du märker finns det många bra skäl att skriva, så jag hoppas att du försöker (och att du hittar lösningar på de utmaningar du står inför)!

Lycka till!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE