Tips på sätt att öka motivationen del 2

Tips på sätt att öka motivationen del 2

Idag tänkte jag fortsätta att skriva och prata om hur man kan upprätthålla sin motivation (som jag började med i förra veckan). Om ni inte läste detta inlägg kan det vara bra att gå tillbaka här (http://johannabeusch.se/tips-pa-satt-att-oka-motivationen-del-1/). För er som läste inlägget kommer ni kanske ihåg att jag skrev om att äta rätt, att träna och att sova tillräckligt mycket. Detta är ju ganska självklart, men det kan ändå vara bra att påminna sig själv om då och då.

Jag nämnde också en artikel (http://addicted2success.com/motivation/6-success-secrets-of-the-super-motivated/) som jag tänkte referera till idag och i sista delen av den här ”serien” av inlägg. De första två punkterna handlade om att undvika negativitet och att skriva ned sina mål. De  två nästkommande punkterna som författaren tar upp är att nätverka med positiva människor och att skriva dagbok. Speciellt den senare av dessa punkter ligger mig väldigt varmt om hjärtat, men jag skall berätta om båda.

När det gäller att omge sig av positiva människor håller jag med artikelförfattaren (till nästan 100%). Jag tror det är av högsta vikta att omge sig med positiva och stöttande människor. De kan ge dig kraft när du stöter på motgångar och hjälpa dig i allmänhet när du tappar motivationen, men jag vill utveckla det här något. Ibland kan det finnas situationer, då du behöver rådfråga någon eller några i din omgivning. Om den personen eller de personerna alltid håller med dig kan det tyda på att de inte är ärliga. Det är naturligt att ha olika åsikt ibland.

Skulle det vara så att en person i din omgivning ger dig ett negativt svar när det gäller något du ber om råd om är det viktigt att försöka att analysera varför den personen gör det. Om det är en nära vän eller familjemedlem handlar det kanske om att skydda dig, men det är klart arr det kan finnas en risk att det handlar om till exempel avundsjuka eller egoism. Det är inte alltid lätt att veta och i slutändan är det ens egen uppgift att ta beslutet. Man kan antingen lyssna på personen i fråga eller gå sin egen väg. Det bästa tror jag dock är att prata med fler personer för att på så sätt få en mer nyanserad bild av situationen.

Den andra punkten som jag kommer att ta upp idag är att skriva dagbok, Jag har skrivit dagbok sedan jag var liten, så jag har ett par stycken vid det här laget och jag tycker själv att det är en av de bästa vanorna jag har. I perioder har jag skrivit varje dag, medan jag i andra faser bara skrivit då och då.

Genom att skriva dagbok är det mycket lättare att få överblick över sitt liv och vad man vill, Skrivandet kan också hjälpa om man har ett problem som man inte kan lösa. När man skriver strukturerar man upp sina tankar och allt blir tydligare. I sin dagbok kan man också stärka sig själv genom ett positivt språk, precis som man säger positiva affirmationer till sig själv. Att skriva dagbok en stund på morgonen där man fokuserar på sina mål och affirmationer är ett väldigt bra sätt att få en positiv star på dagen. Jag rekommenderar det verkligen!

Nästa gång kommer jag att fortsätta med den sista delen i den här serien, där jag berättar om sätt att höja motivationen när man känner sig trött och orkeslös, men skriv gärna i kommentarsfältet vad ni själva tycker hjälper er när ni tappat motivationen. Har ni provat några av de strategier jag gett tips om eller har ni några egna?

Lycka till!

Signatur

One Comment

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE