Motivationstips #5: Gör en sak i taget!

Motivationstips #5: Gör en sak i taget!

Den här veckan och nästa vecka har jag väldigt mycket att göra. Jag skall vara klar med ett föräldrautbildningsmaterial, skall skriva färdigt första utkastet på min nya roman och skall avsluta mina yogakurser. Dessutom skall jag springa Göteborgsvarvet, som är en halvmaraton, imorgon. Igår kände jag mig helt slut när jag tänkte på allt som skulle göras. Det kändes som ett stort berg med uppgifter, som var framför mig och det kändes som om jag inte hade någon energi att ta mig över det.

Ni känner säkert igen er i min situation. Ibland blir det för mycket och man vet inte hur man skall klara av allt man måste göra. Det första i en sådan situation är förstås att se om man eventuellt kan skjuta upp något till senare. Om man inte kan det, så har jag en annan strategi att tipsa om (som jag tycker brukar hjälpa för mig): Gör en sak i taget och var totalt närvarande i det du gör.

Jag brukar först planera min dag så gott jag kan och sedan försöker jag att fokusera till 100% att bara göra en sak i taget. För min del brukar det fungera väldigt bra och till på köpet brukar jag också bli gladare när jag är närvarande. Stress kommer ju ofta av att man är rädd att man inte skall klara av något i framtiden, så om man håller fokus på nuet brukar stressen minska. Försök gärna!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE