Motivationstips #4: Skapa en morgonrutin

Motivationstips #4: Skapa en morgonrutin

Sedan ett par år tillbaka har jag en morgonrutin, som jag försöker att följa de flesta mornar. Det började med att jag läste boken: The Miracle Morning av Hal Elrod, som gav mig inspiration att skapa min egen rutin.

Varför är det då bra att ha en morgonrutin? Jo, för att det får en att starta dagen på ett trevligt sätt, som ökar förutsättningarna för att resten av dagen blir bra också.

Jag tror inte att det finns en rutin som passar alla, utan jag tror att det är viktigt att var och en försöker hitta sitt eget sätt att börja morgonen på. Jag tror också att ens morgonrutin måste vara flexibel, så att man kan anpassa den efter det som passar en själv och den/dem man lever ihop med (om man inte lever ensam förstås).

En annan sak som jag tror är viktigt att förstå är att det inte passar alla att gå upp klockan fem på morgonen. Många tror att man måste skapa en morgonrutin som går ut på att man går upp supertidigt. Det tror inte jag. Naturligtvis måste du gå upp lite tidigare än du vanligtvis gör, men du måste inte överdriva.

För min del känns det okej att gå upp relativt tidigt, så för det mesta går jag upp klockan halv sex på vardagarna. Min nuvarande morgonrutin är ganska ny, men ser ut på följande sätt. Jag brukar dricka en kopp grönt té med guarana och skriva i min dagbok. Som jag redan berättat här tidigare, så tycker jag att det är bra att skriva ned mina tankar på morgonen. För det mesta är huvudet klart då och jag har en hel del idéer. När jag druckit mitt té och skrivit i min dagbok, brukar jag gå ut och springa eller springa på löpbandet på vintern. När jag kommit hem från löpningen yogat jag vanligtvis i trettio minuter och sedan slutar jag med en meditation på tio minuter.

Har du en morgonrutin? Berätta gärna! Det är roligt och intressant att höra och kan inspirera andra.

Till hösten kommer jag att ha en kurs för barn och ungdomar från 6:an och uppåt som baseras på min bok Alla kan lyckas med sina studier. Mer information hittar ni på min hemsida: johannabeusch.se

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE