Studie som visar fördelarna med bara en stunds meditation

Studie som visar fördelarna med bara en stunds meditation

I min bok Alla kan lyckas med sina studier skriver jag om meditation och hur det kan vara ett verktyg som hjälper dig både att bli mer kreativ och att känna dig lugnare om du är stressad och orolig. Dessutom kan meditation ge dig bättre sömn och hjälpa dig om du har kronisk smärta.

Idag läste jag på nätet i Men’s Journal att forskning från Michigan Technological University visar att bara en stunds meditation kan minska oro och stress. Resultaten kommer från en liten studie, men är ändå intressanta. De visade att deltagarna hade lägre “tryck” på artärerna  en timme efter meditationen, vilket kan leda till minskad stress på hjärnan och njurarna och  även minskad risk för högt blodtryck. Resultaten var ännu bättre för de som fortsatte med meditationen  flera dagar eller veckor.

Här är länken till studien.

Att meditera är inte svårt. Sätt dig på en stol eller på golvet på en kudde, ställ in ditt alarm på mobilen på fem minuter, stäng munnen och andas genom näsan och slut ögonen. Koncentrera dig på andningen och när en tanke dyker upp, lägg märke till den, men släpp den sedan och börja om igen (med fokus på andningen). Försök att sitta på samma tid varje dag och öka gradvis längden på din meditation (kanske till tjugo minuter eller till och med lite längre).

Jag skulle kunna skriva jättemycket om meditation, men den här gången lämnar jag ämnet här (Jag vet dock att jag kommer komma tillbaka till det många gånger!).

Kommentera gärna och berätta hur meditationen går för er!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE