Affirmationer

Affirmationer

Att säga eller skriva en affirmation kan verka lite flummigt eller som hokus – pokus, men utifrån min egen erfarenhet är det något som kan vara till hjälp när man vill uppnå ett mål. Här vill jag verkligen förtydliga att jag inte tror att det räcker att säga: “Jag är författare.”, för att bli författare. Naturligtvis måste man arbeta hårt och använda sig av effektiva strategier för att nå sitt mål, men jag ser en affirmation, som en påminnelse och ett sätt att hålla kvar fokus på målet. Om man aldrig påminner sig själv om det man vill uppnå hamnar man lätt ur kurs.

I en artikel på webbsidan Addicted to Success finns fem olika råd, som är bra att följa om man vill lyckas med sina affirmationer.

  1. Känn det du vill uppnå!  Det räcker inte att bara säga det man vill uppnå utan att göra det medvetet med känsla.
  2. Upprepa dina affirmationer! Det räcker inte att säga affirmationerna en gång och sedan glömma dem.
  3. Skapa en affirmationsrutin!Kanske skriver du den på morgonen när du precis har vaknat eller innan du går och lägger dig eller ännu bättre, både på morgonen och kvällen.
  4. Tro på att du kan uppnå ditt mål! Om du inte tror på din förmåga, måste du antingen byta mål eller ändra din attityd.
  5. Lägg ned tid och gör något! Som jag skrev i början räcker det naturligtvis inte med att säga din affirmation. Du måste lägga ned tid och göra något också. Gör en handlingsplan för att nå ditt mål och börja arbeta! Du kan läsa mer om detta i min bok Alla kan lyckas med sina studier. Boken är användbar för dig som jobbar också.

Lycka till med dina affirmationer och dina mål!

Johanna

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE