Motivationstips #1 : Jobba hårt, ta en paus och låt arbetet vila!

Motivationstips #1 : Jobba hårt, ta en paus och låt arbetet vila!

För ett par dagar sedan läste jag en artikel i en tidskrift om hur viktigt det är med tid för att en text eller ett arbete skall bli riktigt bra. Idag är det väldigt lätt att tro att allt måste gå så snabbt. Vi lever i ett samhälle där vi bombarderas med information och nyheter och vi måste ofta leverera inom en kort tidsram, men vissa saker måste få ta tid. Det går inte att forcera fram allt. Egentligen tror jag faktiskt att det mesta behöver tid, vad det än gäller. Det är därför det är viktigt att planera och strukturera upp sitt arbete, så att man inte måste göra allt i sista minuten.

Vad är då mitt tips? Jo, glöm inte bort att vila. Arbeta intensivt, men ta sedan en paus. Gör något helt annat och sov helst på saken! Jag har märkt att jag ofta har väldigt många bra idéer på morgonen efter en natts sömn. Därför brukar jag ta en kort stund på morgonen och skriva dagbok, där jag skriver ned mina idéer och tankar. Saker som verkade olösliga kvällen innan, blir helt plötsligt glasklara på morgonen. Det är verkligen fascinerande vad som händer när vi sover.

Lycka till!

Du kan läsa mer om inlärningsstrategier i min bok Alla kan lyckas med sina studier!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE