Motivationstips #19: Bestäm en intention för din dag!

Motivationstips #19: Bestäm en intention för din dag!

Jag tror att mornarna är extremt viktiga för välbefinnandet och motivationen. Ni vet att jag skrivit förut om vikten av att ha en morgonrutin och att gå upp lite tidigare för att ha möjligheten att börja dagen på ett bra sätt.

I förra och förrförra veckan i mina yogagrupper hade jag temat: “Påminn dig själv om vad som är viktigt för dig!” och jag bad mina elever att sätta en intention för sin yogautövning. Det betyder att man säger till sig själv vad man önskar att yogan skall ge en. Vad man behöver av yogan helt enkelt.

Det är inte bara i samband med att man yogar som man kan sätta en intention. Man kan göra det för sin dag också. I boken 52 vägar till mindfulness av Ola Schenström är ett tips att på morgonen bestämma sig för en intention för dagen. Schenström föreslår att man till exempel kan säga till sig själv att man vill ha en vänlig dag, då man försöker vara vänlig mot andra och sig själv oavsett vad som händer. Han ger också förslaget att man kan skriva upp intentionen på en lapp och ha i fickan (och titta på) under dagen. Jag tänker också att man skulle kunna ha intentionen som en påminnelse på telefonen.

Testa gärna det här i morgon när du vaknar. Bestäm vad som är din intention för dagen. Säg den för dig i själv i spegeln (och le också :-)) och skriv ned den på en lapp eller ha den som en påminnelse på telefonen. Jag tror att detta kommer att ge dig energi och motivation och få dig på gott humör!

Lycka till!

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE