Motivationstips #8: Meditera med ett mantra

Motivationstips #8: Meditera med ett mantra

Motivationstips #7 handlade om att meditera med fokus på andningen. Idag tänkte jag skriva om hur du kan meditera med ett mantra. Precis som annars kan du välja att sitta på golvet på en filt eller kudde eller på en stol om det passar dig bättre. Oavsett vad du väljer så tänk på att sträcka ryggen rak. Sätt din mobil eller en äggklocka på fem minuter. Du kan sedan öka successivt till en längre meditation (om du vill), när du känner dig varm i kläderna. Placera händerna på knäna med handflatorna uppåt eller nedåt. Jag brukar för det mesta ha handflatorna uppåt och låta tummen och pekfingret mötas.

Ett mantra är ett ljud eller ett ord som man upprepar (tyst eller högt) för sig själv och som hjälper dig att koncentrera dig, här föreslår jag so-ham. Använd so när du andas in och ham när du andas ut. Du kan säga det högt eller tänka det inne i huvudet. Försök att hålla koncentrationen på mantrat under hela meditationen.

Lycka till!

Skriv gärna hur det går med meditationen! Det hade varit roligt att höra om det är någon som har provat och hur det i så fall kändes.

Post A Comment

YOUR CAPTCHA HERE